Novi Sad
30.07.2014.
13:15
Novosađanin Radivoj Miljanić otvorio je u centru grada bife koji će nositi ime predsednika Ruske federacije Vladimira Putina, zbog, kako je naveo, "svoje političke opredeljenosti".

Komentari 112

  • 05.08.2014 08:11
    Istina je
    Slažem se PUTIN obični TIRANIN I DIKTATOR; želi ponovo Savetski savez, neka on bez nas!
    Ukrajina NIJE priznala KOSOVO, za one KOJI NEMAJU POJMA I LUPETAJU OVDE GLUPOSTI o nekoj ljubavi prema rusima! Niko nigde njih NE podnosi, pa su šatro dobrodošli u Srbiju?!
  • 05.08.2014 07:59
    Kršenje zakona
    Zakon o privrednim društvima stav 27. t. 1 :"Ограничења у погледу пословног имена

    Члан 27.

    Пословно име друштва не може бити такво да:

    1) вређа јавни морал;

    2) може изазвати заблуду у погледу правне форме друштва;

    3) може изазвати заблуду у погледу претежне делатности друштва.
    Član 30
    Ограничења коришћења личних имена

    Члан 30.

    Пословно име друштва може да садржи лично име физичког лица уз његову сагласност, а ако је то лице умрло уз сагласност његових законских наследника."
    Baja prekršio zakon, neko će ga tužiti...I neka! Očigledno da nema saglasnost pomenutu u članu 30 i vređa moral! Ajde da otvorimo "bife-i" Hašim Tačija, Angele Merkel, Obama , što da ne..... Kakav idiot ovaj seljak....

  • kimi

    02.08.2014 13:45
    @Anonimus - Novosadski shumadinac

    E pa zbog takvih kao ti ,shumadinaca i slicnih kao npr doticni vlasnik kafica ,NS i jeste to sto si opisao.
    Mada .. nesto mi nije jasno ... ZASTO SI DOSAO OVDE ONDA ??
  • kimi

    02.08.2014 13:42
    @Телеп - Зашто не смете јавно да писнете?

    Sine ti ni sam nisi svestan koliko si glup!!

    Kazes zasto se cudimo ovome u NS a da nije recimo u RS .. mss na Srpsku? Tamo nisu 90% Srbi ? LOL ..

    Kao drugo .. velik si srbenda al zato slusas Djoleta Mumina Bogdana ..?
    Jel to ona varijanta kada ultranacionalisti/fasiti nekog nazivaju da su fasiti? lol ..

    Sine bolje cuti ,bices pametniji ,a posto vidim da ti adrenalin ne da mira ,skokni brate do Ukrajine pa iskali bes tamo ,i budi tamo heroj ili na Kosovu ,a ne OVDE.
    Ovde su pravi heroji oni koji su jos uvek ti u cute, i trpe balvane poput tebe i nasih politicara umesto da ih ..........
  • ns

    01.08.2014 19:06
    @telep
    sve ste u pravu, i jesmo u mišjim rupama sakriveni dok ne prođe okupacija isto kao i pod nacistima, upravo vaš ton i kontekst pokazuje da se o okupaciji radi došli ste na našu zemlju i poterali nas u mišje rupe pod pretnjom nasilja, o otimačini i seljačenju neću ovaj put!
  • 01.08.2014 12:13
    @Apache
    Stvarno mislis da je "novosadjanin poreklom" onaj nas stari drugar Sale Sarajlija?
    Ja sam mislio da je zavrsio u ustanovi zatvorenog tipa u Kovinu, da bi izbegao sudski proces zbog govora mrznje i sirenja fasisticke ideologije. Moguce da gresim, posto taj komentar stvarno ima elemenata otvorene mrznje i ksenofobije kojoj je Sale sklon.
  • 01.08.2014 11:23
    @Novosadjanin poreklom
    Joj kako cete tek biti ponosti na zetove - jedan Bosanac, a drugi Krajisnik. Obojica iz Austorugarske.
  • telep 2

    01.08.2014 08:29
    @ Телеп - Зашто не смете јавно да писнете?:

    Ko kaže da ne smemo? Pa mi javno i pričamo o tome, samo se ne družimo sa raspalim agresivnim četnicima, koji, kao što vidimo, samo prete nekim prebijanjima i nasiljem. Vi ko arnauti, a ne "časne srbende". I ja sam Srbin, pa šta? Nisam ako nisam četnik jel tako? Šta uopšte raspravljam sa polubandom sa tribina? Takav idiotski komentar kao tvoj može samo da napiše neki uspaljenko od 20 godina bez škole i sa dosijeom. Ja bi sve vas proverio da li ste od ranije poznati policiji i svima vama krimogenim kretenima koji mi glumite neke srbende patriote, a nigde vas nema kada treba da protestujete što su nam žene majke potlačene, što su nam veterani potlačeni, ma nigde, samo kada treba da se krade i bije ste prvi. I naravno da smarate sistemski ovaj sajt zbog kafane. Ej, zbog kafane! Šta reći dalje.
  • haha

    01.08.2014 05:41
    dakle ne verujem da su botovi napali i ovu glupu vesto o ovoj glupoj kafani koja ce propasti cim ruska stranka opere svoje pare.
  • Apache

    31.07.2014 21:27
    @novosadjanin poreklom

    Svaka čast na komentaru (Sale).Dosta je bilo sa tom dinaroidnom blesofrenijom i njihovom interpretacijom srpstva.
    Ni mojoj porodici nisu više dragi niti dobrodošli.
  • -

    31.07.2014 18:55
    -
    Već godinu dana posle ujedinjenja, u glasilu novosadskih radikala, stranke koja je najviše doprinela prisajedinjenju Vojvodine Srbiji, listu "Zastava", broj 235 od 18. XI 1919. - izašao je članak pod nazivom, "Plači Vojvodino", u kojem se, između ostalog, navodi i ovo:
    "...Mi, Vojvođani, smo bili prvi koji smo bez ikakvih prethodnih pogodaba na Velikoj Narodnoj Skupštini, 25. novembra prošle godine, rešili da kidamo veze s Ugarskom i tražimo da budemo sa Srbijom jedno telo, jedna duša. Odrekosmo se i svoje privremene Vlade, da i na taj nacin dokažemo svoju lojalnost prema novoj, zajedničkoj, nam domovini...Posle smo išli još dalje. Dali smo, i davali smo, i kapom i šakom, svima i svakome...Međutim, šta se dogodilo? U naše pitome krajeve, slegoše se čete pljačkaša, razbojnika i zelenaša, te nemilice počeše isisavati srž i sokove zaprepasćene, i pod utiskom velikih događaja, opijene i bunovne Vojvodine..."
    Početkom 20-tih godina u Vojvodini su masovno otpuštani činovnici Nemci i Mađari, ali i nepouzdane Lale. Zamenjuju ih Srbijanci, kao poverljiv, "državotvorni", elemenat.
    "...Dolazili su bez ljubavi za Vojvodinu, revoltovani etnickim sarenilom njenog drustva, uvereni da cine patriotsko delo, pljackajuci je i degradirajuci je...remeteci narodnosni mir nas" (Vasa Stajic, 1922).
    Prelazak sa srednoevropskog na balkanski nacin upravljanja, bio je kulturni sok, narocito za Vojvodinu, jer je bila predmet posebnog izrabljivanja. Evo sta je zabelezio knjizevnik Milos Crnjanski 1925 ("O Banatu i Banacanima"):
    "Taj svet o Srbiji ima jedan zastareo, lep, plav, pojam...Ono sto ce izmeniti sliku Banata, i rashladiti ga, bice sistem poreza. Poreze, ogromne poreze. Ne se ko, ni koliko placa. Ne pise nigde. Iste se iznenada i odoka. Konjanik dolazi u selo, i kao Turcin, trazi harac. Nema cedulja, tacnih knjizica, upisanih imena, svako na svom mestu, npr: "Laza Gagic platio 34 forinte i pet filera", pa pecat, pa potpis, pa opet pecat, pa opet potpis, i mir do iduceg kukuruza. Sad Laza Gagic odlazi cesce na opstinu, a jednog dana istu 2000 dinara, drugog 3000, treceg 4, kad kako. I to odmah, nema tu sta...I bez pecata i potpisa...Posle dve nedelje, opet zovu. Zaboravili da zapisu porez na Begej. Posle 3 nedelje opet zovu. Zaboravili da racunaju porez na bolnicu. Posle nedelju dana, opet zovu, nije 200 dinara prirez, nego 230, i neka dokaze da je platio za Begej...Da, on neka dokaze da je platio, jer ne mogu da nadju gde je zapisan...I tako do novog kukuruza."
  • Телеп

    31.07.2014 18:37
    Зашто не смете јавно да писнете?
    @Novosadjanin Poreklom

    "ps-a ja sam Vojvodjanin srpskog porekla,unuk austro-ugarskog podoficira-ponosan !!!!!!!! ... бла бла бла"
    ... у фазону "мрзим све што има везе са Србијом"

    Ти ти твоји истомишљеници, у Српској Атини, можете само да седите у својим мишијим рупама и цркавате од мржње према Србима. То је све што можете. Свесни сте и ви да у Новом Саду не смете јавно испољити ни један антисрпски гест. Јер је ово предоминантно српски град и свесни сте да би сте одмах добили по прњокалици.

    бдв. Ја такође волим да слушама и Мумина и Балаша и Богдана. Волим и војвођанску равницу, али нисам ограничена будала као ти. Јадно бих се осећао да јесам

  • VV

    31.07.2014 18:20
    Ko se,i šta krije iza Putin birtije? Otvorite to u Beogradu,a u Novom Sadu treba otvoriti nešto lepo,kulturno.
  • v

    31.07.2014 17:21
    @Nikola - Prvo !
    Prvo nije VOJVODINA nego SEVERNA SRBIJA. Drugo nije SANDZAK nego RASKA ! Svi u ovaj bufe na vodku. To sto se mnogi ovde pozivaju na Srpstvo samo zbog pasosa i licne karte su se z**ebali. Srbin je onaj koji brani pravoslavlje i majku Srbiju, a ne onaj koji ima pasos i licnu kartu. Da vas podsetim da je gospodja OLJA BISERKO Srbin po nacionalnosti, ali ne po ponasanju. Narocito "istvan pastor" koji takodje radi protiv srbije kao i doticna, a opet je zbog licne karte i pasosa "srbin" , o onom Nenadu Canku isto. Tako da , ne lozite se da ste Srbi samo zbog pasosa! ZIVEO BIFE PUTIN !


    pošto vidim da si počo da haluciniraš a bome si i agresivan posto predlažem ti da tu i tamo popiješ par kapljica HALDOL-A! dok te marveni lekari ne našpricadu ok?
  • Nikola

    31.07.2014 16:27
    Prvo !
    Prvo nije VOJVODINA nego SEVERNA SRBIJA. Drugo nije SANDZAK nego RASKA ! Svi u ovaj bufe na vodku. To sto se mnogi ovde pozivaju na Srpstvo samo zbog pasosa i licne karte su se z**ebali. Srbin je onaj koji brani pravoslavlje i majku Srbiju, a ne onaj koji ima pasos i licnu kartu. Da vas podsetim da je gospodja OLJA BISERKO Srbin po nacionalnosti, ali ne po ponasanju. Narocito "istvan pastor" koji takodje radi protiv srbije kao i doticna, a opet je zbog licne karte i pasosa "srbin" , o onom Nenadu Canku isto. Tako da , ne lozite se da ste Srbi samo zbog pasosa! ZIVEO BIFE PUTIN !
  • 31.07.2014 16:21
    Novosadjanin Poreklom - @Телеп - Српска Атина!
    Hvala bogu takvih ima 000000000000000000000001%,i baš mi te je žao-malo.NIKAD NE PRILAZI JARCU SPREDA, KONJU SA LEDJA, NI BUDALI S BILO KOJE STRANE.a ti se pronadji.
  • v

    31.07.2014 16:14
    @Мммм - @Vojvodjan
    Ви војвођанери сте фашистоидни лицемери. Бусате се да се нека толеранција и култура, а вамо све живо што вам није по вољи пљујете и ширите фашистоидни смрад мржње ка другима.
    Ево ја ћу да отворим "бирцус Медведев" у инат вама! Или можда да га назовем Франц Јозеф, то би вам ваљало а лицемери?


    jel prika jesil se ti tako inatio i hrvatima pa kad ono....znaš ne valja bit' besan u tuđoj kući!
  • MonteDushano

    31.07.2014 12:26
    KRETENIZAM astronomskih razmera.
  • Scotch Bonnet

    31.07.2014 12:12
    @ Telep - Padaj silo i nepravdo!
    "Dugo već određena grupa moćnika, posredstvom NATO pakta i dolara teroriše svet"

    Sta mislis sa cijom valutom Rusi trguju!? Rubljama? Sa kime Rusija ima najjace ekonomske veze? Proveri da ne bulaznis po tastaturi.

    "Posebno male i slobodarske narode kao srpski"

    Srbi nikad nisu bili "slobodarski" narod niti ce ikad biti! Pogotov ne sa sadasnjom politikantskom garniturom! Barem toliko bi trebao da zans istoriju Srba.

    "Gađaju bombama, guše sankcijama, izazivaju građanske ratove, truju, pale, pljačkaju, satanizuju najgrđim kletvama..."

    Hahahaha ..... da naravno, evo ti Ukrajina i Avganistan za primer. Ta Rusi su zlato i dobrice samo u svakom konfliktu prodaju oruzije sakom i kapom za njihovu omiljenu valutu $$$$

    "Jer oni pravi Srbi se od nekih drugih Srba razlikuju po tome što imaju kod slobode i pravde u sebi"

    U tome je bas i problem sto vi "pravi" Srbi zatrovani modifikovanim komunizmom zvanim Srpstvo ne vidite a jos manje postujete bilo cije misljenje ako nije u okviru vase suzene patriJoCke svesti!
  • sale

    31.07.2014 12:09
    pfff
    Mos misliti... kakva ideeeeeja. Bzvz. Ako je neki stariji smem da se kladim da je bio slepo zaljubljen u Slobu.
  • novosadjanin poreklom

    31.07.2014 12:02
    @Телеп - Српска Атина!
    ja sam ovde 52 godine !
    od rodjenja !!!!!!
    ni ja ni moje cerke se ne druzimo s onima preko save,dunava i drine,a kuca nam je stalno puna !!!
    pijemo lav i jelen pivo,slusamo djoku,hunterase,amajliju,balasa,bogdana....,letujemo u grckoj i hrvatskoj......,svi volimo austriju i nemacku,.....!
    novi prijatelji nam ne trebaju !
    ps-a ja sam Vojvodjanin srpskog porekla,unuk austro-ugarskog podoficira-ponosan !!!!!!!!
  • Antiprotivan

    31.07.2014 11:25
    @apis
    Mislim da vi potpuno iskreno verujewte u to što ste napisali i sa te strane vas razumem. Međutim, ako čitate i/ili imate poznanika u Rusiji koji su na suprotnoj strano od Putina, shvatate celu paradigmu i konfuziju oko tog prevrtljivog ćoveka. Jeste sa jedne strane je sredio tajkune, koji su politički bili protiv njega, sa druge strane je tajkunizovao sve njegove saradnike i bliske prijatelje uključujući i njega samog.On jedan od najbogatijih Rusa za svega 14 godina, bivši vozač taksija i osrednji lkaratrista , kojeg ovde mnogi poznaju. Uvek je voleo da cinkari i da se ulizuje. Njega posmatrati kao uzornog vođu je toliko smešno da nije vredno spomena.
    Ono što je zaista čudno, zašto ga Srbi rusofili cene više od njegovih zemljaka!?
  • apis

    31.07.2014 09:59
    Citam sve sta pricaju o Putinu.Mogu samo da kazem,da je nama predsadnik kao sto je Putin pa da sredi zemlju i tajkune kao sto je on to uradio svetlosnom brzinom.Podrska za kafic.
  • -

    31.07.2014 09:53
    -
    podsetite me-ukrajina nije priznala kosovo?
  • Igor

    31.07.2014 08:51
    @Telep - Padaj silo i nepravdo!

    Pun si kiča. Rusi su vrlo dobri, pa im svi saveznici prebegli u pravcu zapada. Rusija je danas najdekadentnija sila i kako se ponaša opasan izvor neprilika. No, bez brige i ovu će epizodu izgubiti, kao i sve druge.

    P.S Sloboda Ukrajini , koja upravo sada uživa u blagodetima krateža-Putina borca za slobodu i teškog nekoliko milijardi dolara za 14 god.

  • 31.07.2014 08:24
    Kad se coveku tako svidja
    Svaki bircuz ima svoju klijentelu.
  • 31.07.2014 08:13
    A da voli SNS, kako bi se kafana zvala?
  • JAZZ

    31.07.2014 08:11
    Ima se ...može se !

    Kako se nije setio biblioteku da otvori :)
  • Tja

    31.07.2014 07:43
    @Limanac: Primetio sam da ste ograniceni do bola jer za vas postoje samo te dve varijante. ili Putin ili Janos Pista Ferika, sto je opet blize nego neki daleki lik koji veze sa nama nema. Jel furas njegovu sliku u novcaniku, a gari? Imas poster kuci? Kada si sa devojkom (u sta sumnjam da imas), kada se volete da mozes da gledas u njega? Jel ima medju vama neko normalan, da nije klinac ili zadruznik? Razumem da ste neobrazovani usled ispijanja piva i politickih prica za vreme casova, ali da ste usput i ekstremi bez balansa, nisam. To je valjda neka nova fora, KGB cetnici i ultradesni staljinisti. Vidim Cetnici vicu "smrt fasizmu", to mora da je neka zajebavancija. :D Super se vi provodite u stvari.
  • none

    31.07.2014 07:38
    @Svedok saradnik - Bliski istok, daleki zapad
    Bolje bi bilo ime Homeini...
  • Telep

    31.07.2014 07:35
    Padaj silo i nepravdo!
    Dugo već određena grupa moćnika, posredstvom NATO pakta i dolara teroriše svet. Posebno male i slobodarske narode kao srpski. Gađaju bombama, guše sankcijama, izazivaju građanske ratove, truju, pale, pljačkaju, satanizuju najgrđim kletvama...
    Zato svi ti narodi u Putinu vide nadu da će konačno stati na put NATO tiranima. Jer oni pravi Srbi se od nekih drugih Srba razlikuju po tome što imaju kod slobode i pravde u sebi. Taj kod je opisan njegoševim stihom: "...al tirjanstvu stati nogom za vrat to je ljudska duznost najsvetija".
  • none

    31.07.2014 07:33
    @ Anonimus
    Zaboravio si bife Čep...
  • L

    31.07.2014 06:56
    Pitam se...
    ...kakva će se muzika puštati u tom lokalu?
  • Carls Tejlor

    31.07.2014 06:52
    Carls Tejlor
    Mnogi ljudi nisu dobili od svog cace ono sto su zeleli pa sada tako skloni idolopoklonstvu vide ocinsku figuru u Putinu. Jako smo glup narod, ne samo zbog toga sto smo oduvek velicali razne budale...
  • Igor

    31.07.2014 06:40
    Potomci osme ofanzive pored kulturološke degradacije sredine u koju su došli i svekolikog doprinosa u razbijanju jedine i PRAVE domovine SFRJ, pomoću velike količine ubuđalog jogurta , sada se ponovo istiću u glupostima i idolopoklonstvu prema KGB diktatoru i grobaru moderne i civilizovane Rusije.
    Toliko ste smešni da ste tragični.
  • JapaJa

    31.07.2014 06:29
    @Телеп - Српска Атина!

    Na žalost. Upravo zbog toga je i ruiniran. I da nemate dilemu, pripadamo istom narodu.
  • @Телеп - Српска Атина!

    31.07.2014 06:07
    Pa vidite, mnogi Srbi nisu rusofili, a ko zna koliko obozava bas Putina. Takode , mnogi Srbi nisu pravoslavci, nisu ni vernici. Vi treba da razumete te podele. Biti pripadnik jednog naroda ne znaci biti predodreden za neki set ponasanja i razmisljanja. Sloboda da budem ono sto hocu je ono sto mene razdvaja od Srba o kojima vi pricate.
    To sto ste vi Srbi, ne znaci da vas ja ne bih kaznjavao, kontrolisao i kritikovao. Ne znaci da bi vam progledao kroz prste.
  • 31.07.2014 06:04
    ajaoj
    al ste se nakotili... kuku nama.
  • Igor

    31.07.2014 03:59
    @Rusofilu
    Putin je najveće zlo po Ruse.No vi se u to ništa ne razumete!KGB-ovki isfrustriran kratež koji je mnogo gori og Miloševića.U svakom slučaju, Srbija je prepuna svakojakog šljama....
  • 31.07.2014 01:18
    @Stanko - @Vojvođanin
    e stanko aj ne enjaj-kakvi crni veleposednici? Ljudi su samo normalno ziveli i radili ovde. Mozda je neko dosao sa Arsenijem al je zato tebe i druge ovde doveo josip broz, pa ste obrstili sve pred sobom.A sto se tice rusoljubaca,proci ce i njihovo.
  • Goli Otok prava stvar

    30.07.2014 23:57
    znaci, po najbogatijem Rusu, diktatoru i KGB-ovcu...
  • 30.07.2014 23:51
    Ja bih voleo da Putin umarsira i ostane jedno pedesetak godina s tom razlikom da ja zivim vani.
  • djoka

    30.07.2014 23:47
    ...
    zaboravljam imena malih bircuza uz put...
  • 30.07.2014 23:36
    Novosadski shumadinac
    Vrhunski marketing
    Ovi dodjosi se pale, a shatro novosadjani se mrste.
    Sve u svemu covek ce da razbije, hebe mu se za naziv kafadzuge.
    Kao u filmu ``Tri karte za Holivud``
    Novi Sad je bio ostao jedna velika MALOGRADJANSTINA.
  • I

    30.07.2014 23:05
    Staljin je bio isto tako
    popularan. Sve do '48. A onda su neki poceli glavu da gube radi istog. Istorija se ponavlja kod losih djaka.
  • Sud

    30.07.2014 23:01
    Kafani treba dati ime "Jeljcin" :-)
  • Brus Vilis

    30.07.2014 22:35
    Ima nešto bolesno i nakaradno u nama Srbima, što volemo diktatore, pa to ti je!
  • NS65

    30.07.2014 21:56
    Vinjak
    Pa sad', ako Vinjak s' malom kiselom bude 25 dinara, možda i uđem...
  • Plati Putine

    30.07.2014 21:52
    "On je najmoćniji čovek planete, sposoban i imalo bi se štošta od njega naučiti kada je u pitanju sfera rukovođenja.Čovek je institucija i možete mu samo pljunuti pod prozor."

    Buhahah, ma hajde.
    Covek je institucija ha?
    A sta je to institucija molicu lepo.
    Auh, koliko povezanih recenica iz prirucnika.
    Svaka cast, da ste tako ucili uskoli...ne bi vam bilo do Putina.

    On je obican tiranin. "Njegova" zemlja je bedna.
  • Plati Putine

    30.07.2014 21:47
    Sve je to u redu, ali da li je gazda platio tu dobro poznatu grafiku Putina koja mu stoji iznad vrata? Ima li on dozvolu da je koristi?
  • Golic Oto

    30.07.2014 21:14
    Druze Putine mi sirimo butine.
  • Neko

    30.07.2014 21:08
    Sad jos da ga Putin tuziti za uzimanje imena u komercijalne svrhe, da se majmunisemo do kraja. Kafana ko kafana, tamo ce samo dolaziti seljana da se osuta, obican ped^rbal.
  • 30.07.2014 21:04
    A MZ "Kosta Nađ" vam ne smeta. Isto tako ni ulice Boška Buhe, raznoraznih partizanskoih brigada itd. Važno da vam smeta čovek koji konačno onoj bandi koja nas je bombardovala pokazuje zube. Kakav smo mi narod!
  • Frane

    30.07.2014 20:54
    .... vas Putin
    Umjesto lipi moji da u Splitu imamo Restoran ili Bar " Vojvodina ", a u Novom Sadu Dalmacija, mi dajemo imena javnih objekata raznoraznim diktatorima, j.........ma i inim licnostima od kojih se normalnom coviku dize kosa na glavi. Pritom ste vi ipak malo bolji, posto u NS ima Dalmatinska ulica i jos nekoliko ulica i gradova znamenitih licnosti iz Hrvatske, dok u Splitu nema, mislim ni jedna koja bi asocirala na Vojvodinu. Cak mislim da nema ni Suboticka ili Petrovaradinska.Ali dobro, imamo Georga Washingtona. Steta zbog toga, puno je vise toga sta nas veze i spaja u odnosu na ono sta nas razdvaja, a opet ce proci jos bar 30. godina dok se stvari ne vrate u normalu. Do tada imamo Putina, Donbas, Lukasenka, Obamu, Tomu diplomu, Thompsona...itd...Zdravi i veseli bili.
  • Limanac

    30.07.2014 20:54
    ne vidim sta fali nazivu pojedinim autonomasima,po vama bi bilo najbolje da se zove janos pista ferika.
  • Телеп

    30.07.2014 20:50
    Српска Атина!
    Ови што се чуде откуд ово у Новом Саду, а не у РС или другде, би требали да се већ једном освесте и схвате да су 90% Новосађана Срби, а више од пола њих имају прекодринско порекло.
  • -

    30.07.2014 20:29
    -
    daj ne lupajte da on to radi od svojih novaca.
    biznis se ne pravi od svojih para

    ako je clan ruske stranke onda ih placa licno putin a ne rusija. tako se prica.
    kao i ona ruska udruzenja.

    isto kao i zapad one svoje agencije.
    srbima treba jos ovakvih 20g dok se ne nauce kako funkcionise svet
  • nivi sad centar nekulture

    30.07.2014 19:59
    cestitam na reklami vlasniku koju je dobio ovim putem, samo sto od mene nece dobiti ni dinar kao gost. jel moguce da pored toliko imena, neko se odluci bas za taj?? po meni je ovo uvlacenje desnici, al ajde..
  • Stanko

    30.07.2014 19:45
    @Vojvođanin
    Doveo te ovde u Seobi Arsenije sa Kosova, vodio te do Sentandreje, tamo te Mađari snimili, odnosno tvoju ljudskost, pa te proterali u Vojvodinu. Iz Hercegovine došao Dunđerski pa te naučio radu i redu. Sada ti je na smetnji svako ko je došao posle tebe pošto si mislio da ćeš biti zemljoposednik a mi koji smo došli posle tebe da ti budemo sluge. Preračunao si se pa ti svako kriv.
  • 30.07.2014 19:44
    PUTIN
    Koji vam je ocin, sta se palite, sasvim normalno ime po jednom velikom OGROMNOM coveku i politicaru... i pre svega gradjani Novog Sada ga podrzavaju !!! Verujem u uspeh ove kafanice, i svaka podrska sa Novog Naselja !
  • 30.07.2014 19:36
    @mmm ne nego si ti fasista. Zasto mozemo da zivimo sa svima a sa vama prekodrinskim nemozemo? Zasto su mi drazi ljudi koji govore drugaciji jezik? Zapitaj se. To sto si napisao je odgovor. Sram da te bude licemeru. Da si otisao u Nemacku, Englesku ...ne bi se cuo. Primljen si kao nas i posle nas pljujes. Sram da te bude.
  • BB

    30.07.2014 19:25
    Miljaniceva kafana, Miljanicev biznis
    Ima pravo i neka mu. To smo nekad zvali pluralizmom misljenja, sada demokratijom.
    Kome se svidja nek navrati, kome ne, siroko mu polje.
    Naucimo da zivimo jedni sa drugima i kada se ne slazemo.
  • da dodam

    30.07.2014 19:19
    Inace, primetio sam bas uvecanje posete ovoj vesti. Ne moze nista bez botina. Braco, imate forume, fejsbuk grupe, YT, sta god pa sektasite do mile volje.
  • Tja

    30.07.2014 19:17
    Meni sve to lozenje na diktatore vec ima homoeroticnu notu. Ja sam siguran da bi isti pre branili njega nego sopstvene zene. Kafic ko kafic cu zaobici, bas zato sto je politicki. Iako nasa domaca politika i pripada kafani, malo mi je muka tih prica uz alkohol, iako i sam sebe kadkad uhvatim. Nego, da mi lepo popijemo pivo, al bez politike? Ne verujem da je ovo sada neka planirana provokacija, znam da imamo svakojake budale u narodu, potpuno sam uveren da su iskreni.
  • Roky

    30.07.2014 18:55
    A kafane Orač više nema?
    Obično kafane, u koje idem, nazivam po gazdi ili njegovom nadimku. A idem u kafane čije gazde znam. I da ovog znam, išao bih kod Radivoja (Raše), a ne kod Putina. Idem kod Boguna, a ne u "Balkan ekspres 021"! Mada, u Pragu ne idem „U kaliha“ („Kod bokala“), nego kod Švejka, a on nije gazda kafane (beše pan Palivec, ali ga skenjao Bretšnajder još 1914. navodno zbog izmeta muva na slici cara K. und K.)…
    Zato, tako mi svejedno kako se zove. Može se (po meni) zvati i Tereza, i Magdalena, i Tito, i Čerčil, i Kastro, i Čavez, i Srp&čekič, i Orač… Svako ime pojedinačno ili sva zajedno.
  • wifi

    30.07.2014 18:42
    @don valja i zaslužiti...
    Nije u duhu onih koji jesu i koji se ponašaju kao vojvođani biti netolerantan i nepristojan, ali druže moj to valja i zaslužiti. Čast svakome, ali dobra većina ljudi koji su u poslednjih dvadesetak godina pristigli(neko sa namerom a neko baš i ne) i zasnovali svoj život na prostorima Vojvodine, čini mi se nekako kao da pomalko mrze istu tu Vojvodinu koja im je pružila utočište i zaštitu. Zašto je to tako zapitajte se sami. Mržnja radi mržnje ili nešto drugo? Bili misliti unapred šta se može izroditi iz toga kada ste postavljali balvane. Ne pišem ovo da bi vas srdio nego zbog toga što velika većina vas koji ste došli zbog rata (koji ste po meni sami izazvali)tvrdi kako im je bilo bolje tamo odakle su došli... Izvini sine, a ko je sad tu lud? Ajd lepo pamet i razum u glavu pa još jednom razmisli pre nego što sledeći put pošalješ komentar.
  • Svedok saradnik

    30.07.2014 18:20
    Bliski istok, daleki zapad
    Ja ću od jeseni da otvorim kafe "Husein", pa ćemo da vidimo ko će bolje da posluje.
  • 30.07.2014 18:18
    Pih
    Jaka stvar. Prepisao čovek samo nečije prezime. A oni tamo prepisali po par stotina stranica doktorata i nikom ništa!
  • avu

    30.07.2014 18:12
    paradajzom po putinu
    zar ne postoji neki zakon koji bi sprecio davanje nakaradnih imena lokalima, posebno ovakvih zločinaca,nadam se da u okolini će se otvoriti i prodavnica paradajza pa da se ovaj bife i ukrasi :-)
  • мммм

    30.07.2014 18:00
    @Vojvodjan
    Ви војвођанери сте фашистоидни лицемери. Бусате се да се нека толеранција и култура, а вамо све живо што вам није по вољи пљујете и ширите фашистоидни смрад мржње ка другима.
    Ево ја ћу да отворим "бирцус Медведев" у инат вама! Или можда да га назовем Франц Јозеф, то би вам ваљало а лицемери?
  • 30.07.2014 17:56
    @ja - magarac
    A šta je tu strašno? U vreme Tita se kako tako živelo, ali mnogo bolje nego sada!
  • jaja

    30.07.2014 17:55
    Tako me zabele.
    Što se mene tiče, mogao je isto tako nazvati kafanu npr. Merkel ili Obama. Njegova kafana, njegove mušterije koje će da dolaze ili ne, zbog imena… Šta je to mene briga? Ja u kafanu zbog imena ne idem, niti ime čini kafanu (kao što ni odelo ne čini politikanta čovekom!).
  • Сремац

    30.07.2014 17:44
    Лупетања доконих филозофа
    Здраво сам се насмејао једу већине коментатора.Човек отвара бирцуз за своје новце, за своје пријатеље и шта се ви - једите?Идите у "Централни Комитет" па се жалите.Ако нисте знали и то је бирцуз,као и она ваша Фрајла.
  • 30.07.2014 17:40
    Putin ce ga tuziti za copyright.
  • -

    30.07.2014 17:40
    -
    ministarska cesma 02
  • xy

    30.07.2014 17:40
    Šta se sad svi zgražavaju?
    Kakva folirancija! Nije nam smetao kafić "Čerčil", davnih dana, ne smetaju nam "Šekspir", "Puškin", "Oblomov" (dobro, nije literatura isto što i politika, slažem se...), ali šta sad tolika frka?
    Mene mnogo više brinu glupe izjave tog vlasnika i njegovo duvanje političkim staovima nego ime kafića. Ime ko ime, moš' mislit... Nije trebalo pisati o tom liku i njegovom članstvu u ne znam kakvoj partiji, odboru, šta li...
    A ime, samo po sebi, nije ništa krivo.
  • Carlls Tejlor

    30.07.2014 17:30
    Sasavi, saljivi Radivoje.
  • 30.07.2014 17:28
    Nekada su kafane imale prafa kafanska imena poput Srem, Tri krune, Kod zelenog lovca, Bela ladja, Kovilj, Valjevo, Kod Malajca, Dardaneli, Balkan, Razigrani konj, Sremac, Bačka, Proleće, Kum, Vojvodina, Stara Srbija, Carigrad, Morava, Fruska gora, Pijano ždrebe, . . . a danas se eto imena luda nalaze svuda.
  • a zakon?

    30.07.2014 17:19
    Tri Srbina ranjena u Ukrajini

    http://www.godlikeproductions.com/forum1/message2487551/pg5153
  • ja

    30.07.2014 16:44
    A u Kosovskoj ulici postoji od skoro kafana "Drug Tito" ili tako nesto?! Strasno.
  • Planeta 021

    30.07.2014 16:38
    Opet provokacije po Novom Sadu i Vojvodini.
  • Vojvodjan

    30.07.2014 16:25
    @ Don
    Zasto bi mi bili tolerantni i kulturni kad vecina vas koji ste dovedeni ovde niste ni jedno ni drugo. I jos nam zagadjujete grad sa Putinovom kafancugom.
  • hahaha

    30.07.2014 16:21
    @ime bertije
    Sace neki manglup da otvori kavanu
    "vojvoda toma bajcetinski" ili "veliki vodja meko srce".
  • comi

    30.07.2014 16:08
    biznis
    Verujem da ce brzo zatvoriti
  • -

    30.07.2014 16:05
    -
    taj je strani placenik.
    bilo je povika na zapadne placenike samo niko nije spominjao istocne.

  • 30.07.2014 15:56
    A mogao je da ga nazove i "NAJNIŽA RUDNA RENTA". Služimo tepsiju ribe.
  • ww

    30.07.2014 15:52
    jako je pametan. tako ce i raditi kao sto mu je ime!
  • drmr

    30.07.2014 15:39
    Bravo
    za ideju.Pravoslavna braca!!
  • Baćuška

    30.07.2014 15:38
    Eh kad bi kod nas postojao neko bar sličan Putinu.
    Bravo! Podrška bratskom narodu. Pokazivati na svakom koraku da nam je Rusija bitnija i od eu i od nato-a i od amerike. Autonomaši, anti-srbi i ostali fašisti, puknite od muke sad!
  • molim lepo

    30.07.2014 14:57
    da se zabrani
    U kaficu , pretpostavljam, kao u RF nece biti dozvoljene sinteticke gace, psovanje, blogovanje bez prijave nadleznim organima, reklamiranje cigareta, a mozda ce I da sluze samo caj...A isvako da sedi za svojim stolom sam jer je I spontano okupljanje zabranjeno
  • DANILO

    30.07.2014 14:44
    zlobnici
    Tako je brate i ne obaziri se na ove pojedine zlobnike, ti pre podne mrze celi svet a posle podne sami sebe. Živim u blizini i čim sam pročitao vest otišao sam da pogledam.Jedini si sa natpisom na ćirilici, što ovima verovatno smeta.
  • Bravo

    30.07.2014 14:36
    za ideju
    Nisam "rusofil" ali ne smeta mi ime kafane.On je najmoćniji čovek planete, sposoban i imalo bi se štošta od njega naučiti kada je u pitanju sfera rukovođenja.Čovek je institucija i možete mu samo pljunuti pod prozor.Neka Vam je uspešan rad, pozz.
  • Ukrajinac

    30.07.2014 14:35
    sramota
    Mene kao polu-ukrajinca, ciji su svi odavde je jako sramota u sta se pretvara ovaj nekada nas grad.
    Razmislite o tome.
  • jel

    30.07.2014 14:34
    toce
    putinovku,iliti moze tomovaca,dudara.ce li bidne iborsc s futoskog kupusa ili ce sve uvozite.pravi profi na pravom mjestu
  • 30.07.2014 14:33
    E tamo sigurno nece biti separatista koji jedva cekaju da srbima zabodu noz u ledja!
  • don

    30.07.2014 14:24
    opet vojvodjanski fasiti se javljaju da pljunu sve sto ima veze sa Srbijom,Rusijom..Pljuju ljude iz Bosne iz Cg..Dokle vise gospodo ''tolerantna i kulturna'' ???
  • мм

    30.07.2014 14:07
    Паметан човек. Сјајан Маркетинг! Доћићу на једну водку.
    А ви ЕУробејци затворите очи кад пролазите поред кафане хаха
  • Mileva

    30.07.2014 14:03
    Sad je izraz kafanska stranka dobila pravi smisao. Pardon, stranka iz bifea.
  • S.

    30.07.2014 14:00
    Nisam obozavalac istog, ali privatni je restoran/bife/stagod i nemam ama bas nista protiv da se zove tako.
    Da je drzavni imao bih.
  • Русофил

    30.07.2014 13:58
    смрт фашизму!
    Путин ооооооо
  • Lala

    30.07.2014 13:58
    evo ga jos jedan..
    Čovek može da živi i hiljadu godina, uvek će se naći neka ljudska glupost koja će ga šokirati i iziritirati.
  • Teča

    30.07.2014 13:55
    Možete otvarati šta hoćete, uskoro će šumski projekti "lugansk" i "doneck" na istoku Ukrajine biti zatvoreni, a koliko vidimo iz medija slično se sprema i dodikovoj republici šumskoj. I samo bih molio bez odgovora na moj komentar kako je to " govor mržnje". Iskreno, žao mi je što vas Rusi nisu gazili i mlatili po gulazima i radnim logorima SSSR-a bežali biste od njih k'o đavo od krsta, kao što beže i ostali istočnoevropski narodi koji su 5 decenija osećali "blagodeti" KGB-a, gulaga, nemaštine i jednoumlja.
  • neko chan

    30.07.2014 13:54
    gde ja živim...
    Nekad reletivno pristojan grad, koji se zadnjih godina pretvorio u seljanu, sada prelazi u tešku perverziju. Ko obožava političare? Ko su ti ljudi, kakva je ovo zona sumraka?!
  • Marko

    30.07.2014 13:53
    Pa verovatno je samo kretenski a po zakonu. Evo jedan mali mentalni ogled: Da se u centru otvori GEJ BIFE sa sve ovako velikim natpisom, na šarenoj tabli, kakve bi onda bile reakcije? Kakve bi bile reakcije baš ovog gospodina? To bi onda bilo označeno kao propaganda pretpostavljam, nametanje bla bla bla, znate već sve te baljezgarije... A ovo nije?
  • 30.07.2014 13:50
    Blago nama
    Ne moze biti bolje....
    Nasa braca rusi zbog koji placamo skuplji gas...
  • baćuška

    30.07.2014 13:46
    @bife
    Platiće on debelu taksu radi komercijalizacije imena ličnosti, predsednika strane države.
    Živi bili pa videli.
  • Antifa

    30.07.2014 13:46
    Zasto kopija kad moze original ?
    Ako je iz politickih razloga, zasto "Putin", zasto ne "Hes", "Borman" ili "Gering" ?
  • skep

    30.07.2014 13:43
    Nemoj da vidim da služite Heineken i "domaća" piva od pivara u zapadnom vlasništvu. Samo Vodka!!!
  • 30.07.2014 13:38
    Bravo majstore!JEDAN JE VLADIMIR PUTIN!
  • ja

    30.07.2014 13:36
    memorija
    Ko ih ne zna, zlatom bi ih platio.
  • ns

    30.07.2014 13:35
    ima, nažalost, ali nije prirodno, ima mesta gde ovo treba ne u Novom Sadu, eno hercegovine, republike srpske, srbije! gde nađoste Vojvodinu
  • 30.07.2014 13:21
    Čega se pametan stidi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna